Skip to content

A látnivalók

Korinos

Csendes kisváros sok büfével, étteremmel. Pékgégei, mindig friss pékáruval várják a vásárlóikat. Orvosi rendelő, gyógyszertár, ATM is megtalálható.

Paralia

Modern, hangulatos üdülőváros rengeteg tavernával, üzlettel, szórakozóhellyel. Itt lehetőség van quad, robogó, kerékpár bérlésre. A város elején a LIDL áruházban az itthoni árakhoz hasonló árakon vásárolhatnak. A városban található rengeteg utazási iroda gazdag programokkal várja vendégeit szervezett utazásokra, Görög estre, hajós kirándulásokra.

A hegy lábánál fekvő Litochoro városából indulhatnak a kirándulók, turisták a csúcs meghódítására Zeus trónjára 2909 m magasra.

A lenyűgöző látvány magáért beszél. Aki útnak indul, gondoskodjon elegendő ivóvízről, rovarirtó spray-ről, esetleg térképről.

Meteorák

A Meteorák az egyik legnevezetesebb látnivaló Görögországban. A huszonnégy 600 évnél idősebb bizánci kolostorból ma már csak ötöt használnak a szerzetesek. A hegy lábánál fekvő Halampakából lehet feljutni a kolostorhoz. Fontos odafigyelni az öltözetre, ami térdet és vállat takaró viselet legyen (hölgyeknél rövidujjú blúz-póló és szoknya, uraknál rövid ujjú ing-póló és hosszú nadrág).

Makrigialos

Igazi görög halászfalu, ahol a helyi lakosok még ma is a halászatból élnek. A turisták körében rendkívül kedvelt a pénteki piac, ahol különleges gyümölcsök, zöldségek és halak is megtalálhatók. A közelben található Pydua Szonja ami Nagy Sándor hadjáratairól ismert. A falu közelében egy sólepárló is található, ahol lehetőség van iszappakolás igénybevételére a mozgásszervi bántalmakra, és az itteni sós tiszta levegő jótékony hatással van az allergiás és légzőszervi panaszokra.